Erzurum Haber Girişi : 10 Haziran 2013 17:49

SMMMO'da eğitim seferberliği

SMMMO'da eğitim seferberliği
Bir süre önce yapılan seçimle göreve getirilen Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Aküloğlu, göreve gelir gelmez eğitim seferberliği başlattı.
Erzurumajans-Bir süre önce yapılan seçimle göreve getirilen Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Aküloğlu, göreve gelir gelmez eğitim seferberliği başlattı.

Bağımsız Denetçi Kurslarının ikinci aşaması hız kesmeden devam ederken artan ilgiden dolayı üçüncü dönem için hazırlıklar yapılıyor.

Bağımsız Denetim eğitimlerinin Avrupa Birliği 8. Direktifi doğrultusunda şekillendirildiğini ve öğretim üyeleri tarafından belirlenmiş bir eğitim programı çerçevesinde yürütüldüğünü söyleyen Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu, "Bu süreçte Erzurum SMMM Odası ise yerini hiç gecikmeden almıştır. Oda yönetimimizin özverili gayretleri ile birinci grup 17 kişi olarak eğitimini tamamlamış, ikinci grup ise 25 kişi ile eğitimini 11 Haziran 2013 itibariyle tamamlama sürecindedir. Yine odanın önderliğinde Erzurum'da Bağımsız Denetim eğitiminin üçüncü grubunun açılması noktasına gelinmiş bulunulmaktadır. Meslek mensuplarının çağımızın gerekliliği olan "sürekli eğitim ve ömür boyu eğitim" paradigmaları çerçevesinde bilgilendirilmesi adına Oda önemli gayretler sarf etme kararlılığındadır" diye konuştu.

"FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ"


Oda da görev değişimi ile birlikte hizmetlerin artırılması ve yenilenmenin gereklilikleri daha iyi anlaşıldığını anlatan Akgüloğlu, hızlı ve sağlam adımlar attıklarını kaydetti. Akgüloğlu, "Erzurum'un önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası bu farkındalık ile hizmetlerini kesintisiz sürdürme azmindeyiz. Finansal tablo ve diğer finansal bilgilerin, finansal raporlama standartlarına uygunluğu ve doğruluğu hususunda, makul güvence sağlayacak yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının elde edilmesi amacıyla, denetim standartlarında öngörülen gerekli bağımsız denetim tekniklerinin uygulanarak defter, kayıt ve belgeler üzerinden denetlenmesi ve değerlendirilerek rapora bağlanması Bağımsız Denetim olarak tanımlamaktadır" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.