İlçeler Haber Girişi : 24 Şubat 2016 14:41

Sosyal medyadaki fotoğraf hayvanseverleri ayağa kaldırdı

Sosyal medyadaki fotoğraf hayvanseverleri ayağa kaldırdı
Oltu ilçesinde telef olan bir sokak köpeğinin köprüden atılması gösteren fotoğraf, hayvan severleri ayağa kaldırdı. Olay sonrası Erzurum Valiliği soruşturma başlattı.
Erzurumajans-Oltu ilçesinde telef olan bir sokak köpeğinin köprüden atılması gösteren fotoğraf, hayvan severleri ayağa kaldırdı.

Oltu ilçe merkezine çevredeki yerleşim merkezlerinden getirilen sokak köpeklerinin bırakıldığı ileri sürülürken, sosyal medyada telef olan bir köpeğin leşinin köprüden Oltu Çayı'na atılması fotoğrafı hayvan severlerin tepkisine neden oldu. Bu fotoğraflar, 'Erzurum'da döverek bayılttıkları köpeği köprüden aşağı attılar', 'Erzurum'un Oltu ilçesinde sokak köpeklerine yapılan işkencelerin görüntüleri ortaya çıktı' diye sosyal medyada paylaşıldı. Bunun üzerine birçok hayvansever derneği olayı protesto etmek için imza kampanyası başlattı. 

ERZURUM VALİLİĞİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Görüntülerin sosyal medyada geniş yer bularak infial uyandırması üzerine Erzurum Valiliği'nce soruşturma başlatıldığı belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Oltu ilçemizde sokak hayvanlarına yönelik sergilenen olumsuz tavır ve hareketler tüm kamuoyunu olduğu gibi bizleri de üzmüştür. Valiliğimiz tarafından sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmış olup ilçe kaymakamlığımıza sokak hayvanları ile alakalı çalışmalar yapılması konusunda gerekli uyarı ve talimatlar verilmiştir" denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • tipi 01 Ocak 1970 02:00

    ne yapsaymışlar ikindi namazına mütakip cenazesinimi kaldırsalarmış

  • Emirhan tekin 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum eski mal meydanın da oturmaktayim ve çok sayıda sokak köpeği bulunmaktadır yetkililer buraya da bi el atarlarsa eyer çok seviniriz semt halkı olarak