Siyaset Haber Girişi : 30 Kasım 2014 22:06

SP Oltu ilçe teşkilatı kongresi yapıldı

SP Oltu ilçe teşkilatı kongresi yapıldı
Saadet Partisi (SP) Oltu İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi yapıldı. Belediye Sinema Salonunda gerçekleştirilen kongrede Saadet Partisi Oltu İlçe Başkanlığına İsmail Akbulut getirildi.
Erzurumajans-Saadet Partisi (SP) Oltu İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi yapıldı. Belediye Sinema Salonunda gerçekleştirilen kongrede Saadet Partisi Oltu İlçe Başkanlığına İsmail Akbulut getirildi.

Saadet Partisi Oltu eski İlçe Başkanı Mehmet Akbulut'un, çevre ilçelerden Oltu, Olur, Narman ve Şenkaya'yı kapsayan Bölge Koordinatörlüğü görevine getirilmesinin ardından tek aday ve tek liste halinde gidilen kongrede yeni başkan İsmail Akbulut oldu.

Divan başkanlığını Saadet Partisi Erzurum İl Teşkilat Başkanı Av. Ebubekir Coşkun'un yaptığı kongreye partililer yoğun ilgi gösterdi.

Divan Başkanı Av. Ebubekir Coşkun, kongre sürecinin Oltu için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Coşkun, 25 yıldır Oltu'da partilerinin adeta temel taşı olan eski başkan Mehmet Akbulut'un davalarının geleceği adına ilçede güzel tohumlar attığını belirtti.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde ev ev, köy köy dolaşarak fedakârca bir çalışma yürüten Oltu Belediye Başkan adayı Sebahattin Bektaş'tan da övgüyle bahseden SP Erzurum L Teşkilat Başkanı Av. Ebubekir Coşkun, bugüne kadar partiye yönelik yapmış oldukları hizmetlerinden ötürü Akbulut ve Bektaş'a teşekkür etti.

Faaliyet raporu ve gelir-gider tablosunun okunup ibrasının ardından siyasi konuşmalar bölümünde söz alan eski başkan Mehmet Akbulut, Erzurum ve ilçelerinde bir fabrika dahi kurulmadığını öne sürerek 12 yıllık AKP iktidarlığı dönemini eleştirdi.

Tesis açılımlarının içinin boş olduğunu öne süren Akbulut, "Bir bakıyorsunuz, Erzurum'da 100 tesisin açılışı için Başbakan gelmiş. Ne var bu tesis açılışında bir fabrika mı var? Hayır. Ne var. Tamamen için boş ne istihdama yönelik ne de kalkınmaya yönelik bir yatırım var. Bir tarım ve hayvancılığımız vardı, çok şükür onu da bitirdiler." şeklinde konuştu.

AKBULUT: BUNLARIN PİLİ BİTMİŞTİR

Akbulut konuşmasında bu kongrenin gemileri yakanların kongresi olduğunu belirterek, "Bu kongre kararlı olanların, Milli Görüş ruhunu halen daha bugünlere taşıyanların, ülkenin selameti için Adil Düzeni yüceltenlerin kısacası bu kongre gemileri yakanların kongresidir. AKP, 12 yılda milletin kendilerine verdiği krediyi bitirmiştir. Bunların pili bitmiştir. Türkiye'nin geleceği ancak Milli Görüş ruhuyla şekillenir. Yeni Türkiye safsatasıyla değil. Yapılan anketlerde Saadet Partisi herkesin ikinci partisi çıkmıştır. Neden? Çünkü bu millet, bizi biliyor ve takdir ediyor" dedi.

BEKTAŞ; YAPILAN BİRŞEY YOK, BORÇ 45 MİLYON LİRA

Bu arada söz alan SP Oltu Belediye Başkan Adayı Sebahattin Bektaş ise kendilerinin yapacaklarını başkalarının hayal bile edemediğini belirterek, "10 yıl boyunca Oltu'ya yapılan bir yatırımdan söz edemiyoruz. Niye? Çünkü ortada bir şey yok. Ama her nedense belediyemizin 45 milyon lira borcu var. Biz insanımıza bu durumu anlattık. Anlatmaya da devam edeceğiz. Biz üzerimize düşeni yapacağız, takdir Allah'ındır." diye konuştu.

Dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek aday ve tek liste olarak gidilen seçimde İsmail Akbulut, Saadet Partisi Oltu İlçe Başkanlığına seçildi.

Öte yandan yeni başkan İsmail Akbulut'un listesi ise şu isimlerden oluştu; Halil İbrahim Çelik, Sebahattin Bektaş, Kadir Öztaş, Ertuğrul Erkin Asan, Cemil Kaya, Naci Öztaş, Erhan Akça, Mahmut Gürsoy, Mustafa Esen ve Selahattin Şahin.

Belediye Sinema Salonunda gerçekleştirilen 5. Olağan Kongreye; SP Narman İlçe Başkanı Yaşar Akpınar, Narman Belediye Başkan Adayı Hayrullah İnce, İl yönetim kurulu üyeleri, partililer ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.