Ekonomi Haber Girişi : 03 Ağustos 2017 15:32

TANAP'tan kalkınma programı

TANAP'tan kalkınma programı
Türkiye ile Azerbaycan arasındaki asrın en önemli enerji projesi yöre halkını kalkındıracak.
Erzurumajans-Türkiye ile Azerbaycan arasındaki asrın en önemli enerji projesi yöre halkını kalkındıracak.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TANAP) geçtiği Erzurum, Kars ve Ardahan illerinde, çay ocaklarından Kuran kurslarına, sokaklardan okullara kadar her yerde, toplamda 13 bin 500 kişiye eğitim verilecek. Habitat Derneği'nin TANAP SEİP ile gerçekleştireceği Habitat Sosyo - Ekonomik Kalkınma Programının lansmanı, 3 Ağustos Perşembe günü Erzurum'da yapıldı. Habitat Derneği, TANAP'nın Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) işbirliğinde, TANAP'ın geçtiği Erzurum, Kars ve Ardahan'da, sosyal ve ekonomik kalkınmanın desteklenmesi hedefi ile eğitim ve faaliyetler gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Habitat Sosyo - Ekonomik Kalkınma Programı ile yaklaşık 90 köy ve kasabada, 13 bin 500 kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Projenin basın lansmanı bugün Erzurum'da Dedeman Ski Lodge Otelde program ortağı kurumların yöneticileri, yerel idari sorumluları ve program gönüllülerinin katılımı ile gerçekleşecek. Aynı gün projenin uygulanacağı Habitat Derneği Erzurum Proje Ofisi'nin açılışı da yapılacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.