Bölge Haber Girişi : 19 Nisan 2011 12:21

TOKİ Öğrenciler için yurt yapacak!..

TOKİ Öğrenciler için yurt yapacak!..
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) yapılan protokol kapsamında, üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözmek için 5 yıldızlı otel kalitesinde yeni yurtlar yapacak.

Erzurum Ajans-Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) yapılan protokol kapsamında, üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözmek için 5 yıldızlı otel kalitesinde yeni yurtlar yapacak.

TOKİ tarafından yapılacak Türkiye genelinde yapılacak 10 bin 210 yatak kapasiteli 18 yurdun 5 yıldızlı otel kalitesinde olacağını belirten yetkililer, öğrencilerin her türlü konforu düşünülerek yapılacak olan yurtlarda odaların 1 ve 3 kişilik olarak düzenleneceği kaydedildi. Her odada televizyon, buzdolabı, çalışma masası ve diğer gereçlerin yer alacağı yurtlarda, öğrencilerin ortak kullanımları için her katta dinlenme odası ve etüt salonlarının yanısıra kafeterya, berber, kantin ve lokanta da bulunacağı ifade edildi.

Son 8 yılda ortaöğrenim öğrencileri için 16 bin yatak kapasiteli 65 yurt inşa ettiklerini dile getiren TOKİ yetkilileri, bu nedenle yurt yapımı konusunda geçmişten gelen bir deneyimleri olduğunu söyledi.

Üniversite gençliğinin aile sıcaklığında, modern, sağlıklı ve güzel ortamlarda kalmaları için çalıştıklarını anımsatan yetkililer, “Bir öğrenci bile dışarıda kalmamalı. Sağlıklı, iyi eğitimli ve toplumuna hizmet eden insanlar yetiştirerek Türkiye'nin aydınlık geleceğine önemli bir katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.