Bölge Haber Girişi : 05 Ekim 2011 10:31

Tortum Gölü'ne uçan araca ulaşılamıyor!..

Tortum Gölü'ne uçan araca ulaşılamıyor!..
Uzundere ilçesi yakınlarında Tortum Gölü'ne uçan araç kayboldu. Araçta bulunan bir kişiye henüz ulaşılamadı. Teknik yetersizlikten dolayı arama çalışmasına bir süre ara verildi.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Uzundere ilçesi yakınlarında Tortum Gölü'ne uçan araç kayboldu. Araçta bulunan bir kişiye henüz ulaşılamadı. Teknik yetersizlikten dolayı arama çalışmasına bir süre ara verildi.

Ercan Uçar (29) yönetimindeki 04 D 1035 plakalı minibüs, gece saat 24.00 sıralarında Tortum Gölü'ne uçtu. Görgü tanıklarının ihbarı ile olay yerine gelen Erzurum İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, arama çalışması başlattı. Gece havanın soğuk olması ve teknik imkanların yetersiz olması sebebiyle ara verilen çalışmaya sabah yeniden başlandı. Öğle saatlerine kadar devam eden çalışmada kaybolan Ercan Uçar'a ulaşılamadı. Arama faaliyetine teknik yetersizlik sebebiyle yeniden bir süre ara verildi.

Uzundere Kaymakamı Dede Musa Baştürk, olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Araca ulaşmak için görevlilerin çalıştığını, teknik sıkıntıların giderilmesi için destek istendiğini belirten Baştürk, "Göle düşen Ercan Uçar, Gürbulak sınır kapısından Artvin'e yolcu götürmüş. Dönüşte Kars üzerinden değil, Erzurum üzerinden dönmeye karar vermiş. Kamyoncu bir arkadaşını arayıp yol durumun sormuş. Olay sırasında da cep telefonu ile bir akrabası ile konuşurken bağırarak sesi kesilmiş." dedi.

Aracın uçtuğu yerin yaklaşık 50 metre derinlikte olduğu, bu durumun arama faaliyetini güçleştirdiği kaydedildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.