İlçeler Haber Girişi : 02 Aralık 2012 11:00

Tortum müftülüğü imamların umudu oldu

Tortum müftülüğü imamların umudu oldu
Tortum Müftüsü Celal Büyük, öncülüğünde İlçe Halk Eğitim ortaklığında atanamayan din görevlilerine yönelik yeterlik kursu açıldı.
Erzurumajans-Tortum Müftüsü Celal Büyük, öncülüğünde İlçe Halk Eğitim ortaklığında atanamayan din görevlilerine yönelik yeterlik kursu açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının hemen hemen her yıl Milli Eğitim Bakanlığına yaptırdığı Stajyer Kur’an Kursu öğreticiliği, İmam Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık yeterlik sınavına girmelerine rağmen başarı sağlayamayan hafızla, imam hatip mezunları ve yüksek okul mezunları bu hizmetten faydalanıyorlar. 17 Kasım 2012 tarihinden itibaren hafta sonları gerçekleştirilen kursa bayan ve erkeklerin ilgisi yoğun oldu ve kursiyer sayısı otuzu aştı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tortum Müftüsü Büyük, “Böyle bir kursun eksikliğini hissettik. Tortum denilince akla hocaları ve hafızları gelir. İlçemizdeki hafızlar ve atanamayan tüm kardeşlerimize yönelik olarak Tortum Halk Eğitim Merkeziyle ortaklaşa böyle bir kurs açtık. Kursiyerlerimizin çoğu bu işi yapacak kapasitede ama gerek yanlış çalışma sitilleri gerekse böyle bir kursun olmayışı kendilerinin yazılıdan başarısız olmalarına sebep olmuştur. Bu hizmet sadece Tortumu kapsamıyor. Erzurum’dan bu kurs için gelen çok sayıda kardeşimiz var. İlçe Vaizimiz Abdullah Gölükcü ile beraber bu kursumuz sayesinde kursiyerlerimiz yazılıyı başarıyla geçecektir” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.