Bölge Haber Girişi : 22 Şubat 2011 13:09

Trafikten cep telefonu uyarısı!..

Trafikten cep telefonu uyarısı!..
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünden yazılı açıklama yapılarak trafikteki sürücülere cep telefonuyla konuşmama uyarısında bulunuldu.

Erzurum Ajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünden yazılı açıklama yapılarak trafikteki sürücülere cep telefonuyla konuşmama uyarısında bulunuldu.

Yapılan açıklamada trafikte cep telefonuyla konuşmanın sürücülerin dikkatini dağıttığına vurgu yapılarak şöyle denildi:

“Araçla seyir halinde iken cep telefonu kullanımının sürücüler üzerindeki etkilerini incelemek üzere yapılan çeşitli araştırmalarda; seyir halinde iken cep telefonu ile konuşan sürücülerin tepki verme süresinin geciktiği karar verme süresinin arttığı, sabit bakış süresinin uzadığı,(sürücünün gözünün daldığı) da fazla sayıda çevresel hareketleri gözden kaçırdığı ve kaza yapma riskinin dört kata kadar arttığı ortaya çıkmıştır.

Bu nedenle yol kullanıcıların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren bu olumsuz durumun engellenmesi amacıyla şehir içi yollarda 22,23,24 Şubat 2011 tarihlerinde uygun görülen değişik nokta güzergah ve yerlerde 2 saat süreyle seyir halindeyken cep telefonu kullanımının önlenmesine yönelik sivil ve resmi olarak ihbarlı denetimler yapılacaktır.

Araç kullanırken cep telefonu ile konuşan sürücüler seyir istikametinde bulunan çevirme ekibine bildirilerek durdurulacak ve seyir halindeyken cep telefonu ile konuşulması durumunda karşılaşabileceği riskler konusunda bilgilendirmeler sağlanacak ve gerekli cezai işlem uygulanacaktır.

Denetimler trafik kontrolleri ve şerit daraltma yöntemlerine ilişkin yönergeye uygun olarak yolda gerekli güvenlik tedbiri alınmak suretiyle çevirme noktasından önce yeterli mesafede ikaz işaretleri konularak yolu aniden daraltmaksızın akan trafik ile personelimizin can güvenliğini tehlikeye düşürmeden yerine getirilecektir.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.