Türkiye Haber Girişi : 03 Mayıs 2014 14:00

TÜİK yaşam memnuniyeti 2013 araştırma sonuçları...

TÜİK yaşam memnuniyeti 2013 araştırma sonuçları...
Erzurumlu yeşil alan, engellilere yönelik düzenleme ile hasta ve yoksullara yardım hizmetlerini değerlendirdi.
Erzurumajans-Erzurumlu yeşil alan, engellilere yönelik düzenleme ile hasta ve yoksullara yardım hizmetlerini değerlendirdi.

İllere Göre Belediye Hizmetlerinden Hasta ve Yoksullara Yardım,Yeşil Alanların Miktarı ve Engellilere Yönelik Düzenleme Hizmetlerinden Memnuniyet, 2013 araştırmasına göre, Erzurumlu katılımcıların yüzde 40'ı yeşil alan miktarı, yüzde 34.6'sı engellilere yönelik hizmet ve yüzde 42'si de hasta ve yoksullara yardım etkinliğinden memnun çıktı. 


YEŞİL ALAN HİZMETİ


TÜİK Yaşam Memnuniyeti 2013 araştırma sonuçlarına göre Erzurum'da yeşil alanların miktarı sorusunu cevaplandıran Erzurumluların yüzde 40.0'ı memnun olduğunu belirtirken, yüzde 7.8'i orta derecede memnun olduğunu belirtti. Yüzde 37.8'lik dilim memnun olmadığını açıklarken, yüzde 9.9'u hizmet yok dedi.

ENGELLİLERE YÖNELİK DÜZENLEMELER


Belediyelerin engellilere yönelik düzenlemelerine not veren Erzurumluların yüzde 34.6'lık bölümü memnun olduğunu, yüzde 9.4'ü ise orta derecede memnuniyet duyduğunu kaydetti. Belediyelerin engellilere yönelik düzenlemelerini yetersiz bulan ve memnun olmayan kesim yüzde 22.2'lik dilimi oluştururken, yüzde 10.6'sı hizmet olmadığını ileri sürdü.

HASTA VE YOKSULLARA YARDIM


Yaşam Memnuniyeti 2013 araştırmasına katılan Erzurumluların yüzde 42'lik bölümü belediyelerin hasta ve yoksullara yardımını memnuniyetle karşıladığını, yüzde 6.0'ı ise orta derecede memnuniyet duyduğunu belirtirken, yüzde 18.7'lik kesim memnun olmadığını ifade etti. Ankete katılanların yüzde 4.7'i si ise hizmet yok şeklinde görüş belirtti.

YOL VE KALDIRIM HİZMETLERİ


İllere Göre Belediye Hizmetlerinden Sokak Levhaları ve Dış Kapı Numaralandırma, Yol ve Kaldırım Yapımı ve Işıklandırma Hizmetlerinden Memnuniyet araştırmasından da ilginç sonuçlar çıktı. Erzurumlunun yüzde 49.8'i yol ve kaldırım yapımı hizmetinden memnun olurken, yüzde 10.6'sı bu hizmetleri orta derecede buldu. Yüzde 31.8'lik dilim ise yol ve kaldırım hizmetlerine kırık not verdi.

BELEDİYE IŞIKLANDIRMA HİZMETLERİ


Belediyelerin ışıklandırma hizmetlerini değerlendiren Erzurumluların yüzde 69.4'ü memnun, yüzde 8.4'ü orta derecede memnun olurken, yüzde 18.3'lük kesim ışıklandırma hizmetlerini yetersiz buldu. Yüzde 1.6'sı fikrim yok derken, yüzde 2.3'lük bölümü hizmetin olmadığını savundu. Belediyelerin Sokak levhaları ve dış kapı numaralandırma hizmetlerini ise katılımcıların yüzde 64'ü yeterli, yüzde 8.2'si orta derecede yeterli buldu. Yüzde 17'lik kesim ise bu hizmetin belediyelerce yeterli düzeyde verilmediğini beyan etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.