Bölge Haber Girişi : 16 Aralık 2010 20:14

Tüketici aldığından habersiz!..

Tüketici aldığından habersiz!..
Tüketicinin sıklıkla aldığı ürünün hangi ülkeden geldiğinden habersiz...

Erzurum Ajns-Küreseleşen dünyada ürünlerin ve hizmetin hangi ülkeden geldiğinin ürüne bağlı olduğunu belirten Tükeciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Erzurum Şube Başkanı Gamze İspirli, tüketicinin sıklıkla aldığı ürünün hangi ülkeden geldiğinden habersiz olduğunu söyledi.

Ürünlerin gün geçtikçe yerine bir başkası konulabilir hale geldiğini, tekstil ya da tarım ürünleri gibi fazla özelleşmemiş ürünlerde hangi ülkeden geldiğinin öneminin azaldığını kaydeden TÜKODER Erzurum Şube Başkanı Gamze İspirli, küreselleşmemiş dünyada pek çok markanın küresel markalar olarak düzenlendiğini söyledi.

Tüketicinin sıklıkla aldığı ürünün hangi ülkeden geldiğinden habersiz olduğunu ifade eden İspirli, “Bir ürünün hangi şirket tarafından ya da hangi ülkede üretildiği pek çok durumda ya hiç rol oynamıyor ya da ikincil önem taşıyor. Tüketici genellikle bir markayı, o markanın vaat ettiği değerler, kendisine hitap ettiği için satın alıyor. Bununla birlikte insanların düşkün olduğu şeyler zamanla değişebiliyor. İnsanlar belirli ürünlere daha fazla para ödemeye hazırlar çünkü bunun karşılığında daha değerli bir ürünç alacakarını biliyor. Yani kim ucuz mal alırsa iki kere alır. Bunun için herhangi bir ürün alınırken, markasının yanı sıra kalitesine de bakılması da gerekiyor” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.