Erzurum Haber Girişi : 19 Ekim 2012 14:00

Tüketiciler birliği federasyonu kuruldu

Tüketiciler birliği federasyonu kuruldu
Tüketiciler Birliği Federasyonu açılışını değerlendiren Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; “Erzurum’un, Doğunun yani ülkemizin gücü ve etkisi başlamakta, tüketici haklarında yeni bir dönem oluşmaktadır.” dedi.
Erzurum Ajans-Tüketiciler Birliği Federasyonu açılışını değerlendiren Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; “Erzurum’un, Doğunun yani ülkemizin gücü ve etkisi başlamakta, tüketici haklarında yeni bir dönem oluşmaktadır.” dedi.

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Türkiye’nin çeşitli kentlerinde bulunan 9 tüketici örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Tüketiciler Birliği Federasyonu (TBF) kuruldu. Bu ay içerisinde bu rakam 12’ye çıkacak. Tüketiciler Birliği Federasyonu, bir araya gelerek, Anadolu Telif ve Tüketici Hakları Derneği (Antalya),Gümüşhane Tüketici ve,Çevre Haklarını Koruma Derneği (Gümüşhane),Sivil Toplum ve Diyalog Merkezi Derneği (Antalya),Tüketici Başvuru Merkezi Derneği (Antalya),Tüketici Güvenliği Derneği (İstanbul),Tüketici Hak Arama Derneği (Erzurum),Tüketici Hakları ve Gıda Güvenliği Derneği (Antalya/Serik),Tüketici Hareketi Derneği (Kütahya),Tüketici ve Çevre Hareketi Derneği (Aksaray) ile bir çatı örgüt oluşturuldu. Erzurum Tüketici Hak Arama Derneğinin kurucu üyeliğini yaptığı Tüketiciler Birliği Federasyonu (TBF) en fazla derneğin katıldığı tek tüketici federasyonudur” dedi.

Genel Başkanlığını Tüketici Uzmanı Av. Mehmet Bülent Deniz, Başkan Yardımcılıklarını Av. İbrahim Güllü ve Av. Aydın Türkmenoğlu’nun yapacağı federasyon uzman kişilerden oluşuyor.

Tüketici haklarında, tüketici güvenliğinde, yaşam kalitesi mücadelesinde artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını kaydeden Altay, “Tüketiciler Birliği Federasyonu (TBF) ile Türkiye’nin gücü ve etkisi başlamakta ,tüketici haklarında yeni bir dönem oluşmaktadır. Erzurum halkının her türlü hak ihlallerinde yanında olduğumuzu bildirerek, Tüketiciler Birliği Federasyonu insanımıza, insanlığa ve Erzurum’a hayırlı olsun.” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.