Bölge Haber Girişi : 09 Ağustos 2010 13:37

Türk sağlık sen'den dava!..

Türk sağlık sen'den dava!..
Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Atilla Soylu, sağlık çalışanlarının çalışma saatlerini düzenleyen genelgenin iptali için Danıştay'a dava açtıklarını belirtti.

Erzurum Ajans-Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Atilla Soylu, sağlık çalışanlarının çalışma saatlerini düzenleyen genelgenin iptali için Danıştay'a dava açtıklarını belirtti.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Soylu, açılan davada genelgede yer alan sağlık çalışanlarının öğlen 12-14 saatleri arasında sırayla 1 saat izin kullanmalarını düzenleyen ve izin süresince çalışanların hastaneden ayrılmalarını yasaklayan, personele izin saatinde görev çağrılması halinde göreve gelme zorunluluğu getiren hükümlerin yürütmesini durdurularak iptal edilmesi istediklerini söyledi.

Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına 30 yıldır kanunla yapılan adaletsizliği, biraz lafı dolandırarak genelgeyle devam ettiren zihniyetin ürünü olan bu düzenlemenin iptali için Danıştay'a iptal davası açtık. Hukukun sağlık çalışanlarının bu mağduriyetine son vereceğine inanıyoruz. Kanuni düzenlemenin genelgeyle hiçe sayıldığı bu işlemin yürütmesinin durdurularak iptal edilmesi gerekir. Ancak böylelikle adaletsizlik son bulacaktır”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.