Spor Haber Girişi : 24 Ocak 2016 22:00

Uluslararası Buz Tırmanış Festivali başladı

Uluslararası Buz Tırmanış Festivali başladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Buz Tırmanış Festivali" başladı.

Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Buz Tırmanış Festivali" başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği festivale, 12 ülkeden dünyaca ünlü uluslararası dağcılar ile ülkemizin çeşitli illerinden 134 dağcı katılıyor.


Bu festivalde sporcular, uzman dağcılar gözetiminde Uzundere ve Tortum ilçelerindeki yüksekliği 20 ile 300 metre arasında olan ve sadece kışın ortaya çıkan buz şelalelerine tırmanış yapıyor. Dağcıların bir kısmı Tortum ilçesi yakınındaki 30 metre yüksekliğindeki Şenyurt şelalesine, diğer iki gurup ise Uzundere ilçesi yakınlarında bulunan 50 metre yüksekliğindeki Abinis ve 30 metre yüksekliğindeki Yeşildal şelalelerine tırmanış gerçekleştirdi. Pazartesi günü ise Lucifer ve Sarıgelin Şelalelerine tırmanış yapılacak. 3 gün farklı yerler ve farklı uzunluklardaki şelalelere tırmanışlar yapıldıktan sonra dördüncü gün gerçekleştirilecek kültür gezisiyle festival tamamlanacak. Bu festivalde dünyaca ünlü Türk Dağcı Tunç Fındık, Erzurum'un gönül elçiliğini yapıyor. Festival organizatörü Dağcılık Antrenörü Çetin Bayram, böylesine geniş katılımlı uluslararası bir festivali Erzurum'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


ERZURUM, KIŞ SPORLARINDA DÜNYA MARKASI BİR KENT


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.