Erzurum Haber Girişi : 26 Ekim 2013 17:18

Vali Yardımcısı'ndan müdürlere fırça

Vali Yardımcısı'ndan müdürlere fırça
Toplantı salonunda ayağa kalkmayan katılımcılara Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen'den fırça. Baro Başkanı salonu terk etti.
Erzurumajans-Erzurum'da İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısına başkanlık etmek için salona giren Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, ayakta karşılama yapılmadığı için katılımcılara "Bir daha böyle birşey görmek istemiyorum" dedi. Egemen'in bu sözleri üzerine toplantıya katılan Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, salonu terk etti.

Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısına başkanlık etmek için dün İl Genel Meclisi Salonuna girdi. Erzurum'a kısa bir süre önce atanan Vali Yardımcısı Egemen, hiç kimsenin ayağa kalkmadığını gördü. Toplantıda yerine oturan Vali Yardımcısı Egemen, "Bizim devlet geleneğimizde içeriye büyük girdiği zaman ayağa kalkılır. Tabii bizi tanımadığınıza vereceğiz. Ama bir daha böyle bir şey görmek istemiyorum" diyerek tepki gösterdi.



"BARO BAŞKANINI AZARLAYACAK ADAM DAHA ANASINDAN DOĞMADI"

Vali Yardımcısı"nın bu tepkisi üzerine toplantıya katılan Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu,salonu terk etti.

Baro Başkanı Terzioğlu, "Baro Başkanını azarlayacak adam daha anasının karnından oğmamıştır. İster vali, ister vali yardımcısı, ister Başbakan, ister Cumhurbaşkanı olsun. Siz de şahit oldunuz. Hem toplantıya 10 dakika geç kalmış, hem de selam sabah yok. Gelir gelmez de 'Devlet geleneğinde büyük girince ayağı kalkılır. Bir daha olmasın' diyor. 'Büyük', 'büyük' gibi davranacak. Girecek, salona geç kaldığı için özür dileyecek. Ben özellikle onun saygısız tavrı sebebiyle çıktım. Biz oraya azar işitmeye gitmedik. Bizi azarlayacak adam evvela kendisi devlet geleneği, terbiyesi, randevusuna uyacak. Oraya gelenlere saygı göstermesini öğrenecek. Büyüğüne, küçüğüne nasıl davranacağını bildikten sonra konuşsun. Faruk Terzioğlu'nu herkes azarlayabilir. Ama Erzurum Baro Başkanını azarlayamazlar" diye konuştu.

TOPLANTIYA KİMLER KATILIYORDU?

Toplantıda; Halk Sağlığı, Emniyet, Sağlık, Milli Eğitim, Gençlik Hizmetleri ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Çevre ve Şehircilik, Kültür ve Turizm, Orman Bölge,Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlükleri, Müftülük, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Anabilim Dalı Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, Büyükşehir, Yakutiye, Palandöken, Aziziye Belediye Başkanlıkları, Baro, 13′üncü Bölge Eczacı Odası, Tabipler Odası, Dişhekimleri Odası, Türk Hemşireler Derneği Başkanlıkları temsilci veya yöneticileri bulunuyordu.

VALİ YARDIMCISI ERTUĞRUL EGEMEN KİMDİR?

Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, 1978 yılında Sivas'ın Divriği İlçesi'nde doğdu. Sivas Kongre Süper Lisesi'nden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Kaymakam adayı olarak 2004 yılında atandı. Sırasıyla Kütahya ? Hisarcık, Diyarbakır ? Hazro, Şırnak Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2013′te İngiltere Portsmonth Üniversitesinde "Terörist Gruplarla Müzakere" konusu üzerine yüksek lisans yaptı. Evli ve bir çocuk babası Egemen, iyi derecede İngilizce ve orta düzeyde İspanyolca biliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • çağrı arısoy 01 Ocak 1970 02:00

    Faruk Terzioğlu 60 yaşını devirmiş bir Erzurumlu.Herşeyden önce hitap ettiğiniz kişiler arasında sizden yaşlılar varsa biraz özen göstermeniz gerekir.Bizim kültürümüz böyledir.Erzurumda bu görevi sürdürecekseniz safi hamasetle değil kültürel saygıyla göstermeniz gerekir.

  • emrah bakır 01 Ocak 1970 02:00

    sayın valimiz bizlere parayla bakmıyor 7 gün 24 saat bizlerle beraber en son başımızda bitane fakir babası kaldı onuda elimizden almayın

  • emrah bakır 01 Ocak 1970 02:00

    eğer vali yardımcısına saygısı yoksa baro başkanı görevi bıraksın valiyle halkın arasında hicbir fark yoktur baro başkanı bu haregatına halka yapmıştır sayın valimiz seni seviyoruz sizler bizlerin veda i iftiharimizsin saygılarımla bu konudada herkesin destek vermesini istiyoruz

  • Yavuz Aydın 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Terzioğlu`nu tepkisinden dolayı tebrik ediyorum. Başbakan dahi bu kadar tevazu gösterirken vali yardımcısı kendinden onlarca yaş kişileri ayakta görmek istiyor ego tatmin edilecek yer değil Erzurum... Biz ona Vali yardımcısı olamazsın demedik!!!

  • AAAAAA 01 Ocak 1970 02:00

    "FARUK TERZİOĞLU`NU HERKES AZARLAR AMA ERZURUM BARO BAŞKANINI KİMSE AZARLAYAMAZ!!!"