Spor Haber Girişi : 31 Ocak 2012 12:50

Yakutiye Erzurum'a kayak öğretiyor

Yakutiye Erzurum'a kayak öğretiyor
Yakutiye Belediyesi'nin şehrin çeşitli bölgelerinden aldığı müracaatlar sonrası düzenlediği kayak kursları tamamlandı.
Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi'nin şehrin çeşitli bölgelerinden aldığı müracaatlar sonrası düzenlediği kayak kursları tamamlandı. Şehrin her kesimini bir araya getiren 100'ün üzerinde çocuk iki haftalık süreyle usta kayak hocaları eşliğinde kayak eğitimi aldılar. Kayak takımları ve kıyafetlerin tamamının Yakutiye Kayak Kulübü tarafından sağlandığı belirten Ali Korkut, eğitim süresince öğrencilerin bütün ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Yakutiye Belediyesi Kayak Kulübü, 15 gün süren kayak kursunun ardından sertifika töreni düzenledi. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Korkut, velilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Belediye olarak kayak sporuna ciddi yatırım yaptıklarını belirterek, "Kaynak temin ederken amacımız, gençleri en iyi şekilde kayağa adapte edebilmekti. Bu gençler içerisinden şampiyonlar çıkarmayı arzu ediyoruz. Sporun ahlakını da gençlerimize enjekte ederek, onların topluma daha faydalı, katkı sağlayan bireyler olmasını amaç edindik. 100'ün üzerinde sporcu kadromuzda bulunuyor. Bunların çoğunluğu kayakla ilgili değillerdi. Bazılarının ailevi durumları nedeniyle kayak sporuna vakit ayırması dahi imkansız. Ancak gördüğümüz kadar şimdi bütün çocuklarımız iyi biçimde kayak yapabiliyor. Tesislerimizi bu yıl yenileyeceğiz. Önümüzdeki döneme kayak yapan çocuklarımızın sayısı 200'ü aşacak.
Emeği geçen hocalarımıza, bu işin meşakkatini üzerine alan Ferhat Mergan beye özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

YAKUTİYE'DE KAYAĞIN ÖN KOŞULU OKUL BAŞARISI

Yakutiye Belediyesi'nin şehrin çeşitli bölgelerinden aldığı müracaatlar sonrası organize ettiği kayak kurslarında başarılı kayakçı adayları da çıkıyor. Takım halinde Erzurum 5'liğini elde eden Yakutiye Kayak Kulübü öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını da karşılıyor. Ali Korkut, kayak kursu için bu yıl müracaatların dikkate alındığını belirterek "Zengin, fakir geniş bir yelpaze kayak kulübümüzde bir araya gelerek kayak öğrendi. Önümüzdeki yıl hedefimiz daha geniş bir kitleyi kayakla buluşturmak. Bireysel başarı elde eden kayakçı yetiştiremesek dahi Erzurum insanına kayak yapmayı öğretebilmek dahi büyük bir iştir. Burada kayağa gelen tüm çocuklarımızın kayak takımları, kıyafetleri, ulaşım ihtiyaçları bir kuruş alınmadan belediyemiz tarafından karşılanmaktadır" dedi.
Korkut, önümüzdeki sezon için öğrencilere baraj koyarak "Çocuklarımıza şunu söylüyorum. Kayağa devam etmek istiyorsanız, derslerinize çok iyi çalışacaksınız. Teşekkür ve taktir belgelerinizi getirerek hiçbir masrafa katlanmadan kayağa devam edeceksiniz." şeklinde konuştu.

Y
akutiye Kayak Kulübü Yakutiyespor Kulübü şemsiyesi altında faaliyetlerini sürdürüyor. Çeşitli dallarda başarılı çalışmalar yürüten takımın başkanlığını Ferhat Mergan yapıyor. Suat Hayri Güneş'in ikinci başkanlığını yaptığı kulübün genel kaptanlığını ise Mahmut İymen sürdürüyor. Ferhat Mergan, Yakutiyespor olarak Ali Korkut'un destekleriyle sporun her dalında başarılı gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Mergan, futboldan, boksa, kayağa kadar Erzurum gençliğine hizmet verdiklerini söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erdal Saatcioğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Yakutiye Belediyesini tebrik ediyorum.Bu ne yararlı bir hizmet.Erzurumlu bu çocuklara bu imkanı vermak ilerde inşallah şampiyon kayakcılar çıkarır milletimizin devletimizin ve erzurumluların yüzünü güldürür.