İlçeler Haber Girişi : 11 Mayıs 2016 16:05

Yakutiye'den kadınlara altın bilezik gibi kurslar

Yakutiye'den kadınlara altın bilezik gibi kurslar
Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediyesi'nin meslek kurslarına katılan ev kadınları ve genç kızlar, hem el becelerini geliştiriyor hem de altın bilezik değerinde birer meslek sahibi oluyorlar.
Erzurumajans-Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediyesi'nin meslek kurslarına katılan ev kadınları ve genç kızlar, hem el becelerini geliştiriyor hem de altın bilezik değerinde birer meslek sahibi oluyorlar. 

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, El Sanatları Kurslarının her yıl yüzlerce ev hanımı ve genç kıza meslek sahibi ettiğini söyledi. Mefruşat, makine ve el nakışı, keçe, vitray, çini işleme dallarında uzman öğreticilerden eğitim alan genç kız ve ev hanımlarının el becerileri kazandığını hatırlatan Belediye Başkanı Ali Korkut, kursların ev hanımlarına yeni bir dünya sunduğunu belirtti. El sanatları kurslarının genç kızlara altın bilezik kadar değerli olduğuna işaret eden Ali Korkut, "Meslek edindirmek amacıyla kurs binamızda ihtiyaç duyulan tüm makine ve diğer malzemeler var. Ev hanımları ilk defa burada bir el becerisi kazanıyor. 6 aylık bir sürenin sonunda üretim yapacak kazanımlara ulaşıyorlar. Ürettiklerinden para kazanıyorlar. Onlar için altın bilezik kazandırıyor burası. Yine burada sosyal bir ortam var. Kursiyerler, buranın bir kurstan çok aile ortamı olduğunu, terapi olduklarının altını çiziyorlar. Bizde belediye olarak onlara imkan sunuyoruz" diye konuştu.

Başkan Ali Korkut, kurslarla ilgili SODES projelerinden de yararlandıklarını belirterek, "SODES projelerine başvuruyoruz. Çıkarsa, alınan destek kursiyerlerimize katkı oluyor. SODES projesiyle eğitim alan kursiyerlere ücret ödüyoruz. Sürekli görev yapan usta öğreticilerimiz var. Burası meslek edinme, atölye ve satış imkanlarıyla önemli işlevlere sahip" dedi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.