Bölge Haber Girişi : 13 Mayıs 2010 17:10

Yakutiye'den güzel konuşma kursu!..

Yakutiye'den güzel konuşma kursu!..
Yakutiye Belediyesi, vatandaş personel ilişkilerinin belirli standarda oturtulması, yapılan ve verilen hizmetin etkili biçimde sunumu amacıyla personeline yönelik diksiyon kursu düzenliyor.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi, vatandaş personel ilişkilerinin belirli standarda oturtulması, yapılan ve verilen hizmetin etkili biçimde sunumu amacıyla personeline yönelik diksiyon kursu düzenliyor. Personelin tamamını kapsayan kursun ikinci etabına Belediye Başkanı Ali Korkut ta katılıyor. Ali Korkut, ISO 9001 Kalite Yönetimi Belgesi’ne sahip bir belediye olarak kursun önemli olduğunu söyledi.
Yakutiye Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ile işbirliğine giderek personelini eğitimden geçiriyor. Belediye Başkanı Ali Korkut’un da katıldığı ikinci etap kurs programı Meclis salonunda veriliyor. Güzel konuşma (diksiyon), etkili iletişim ve sunumu kapsayan eğitim programını güzel konuşma uzmanı Zeynep Bayraktutan veriyor. Kursa Belediye Başkanı Ali Korkut, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personel katılıyor. 65 saatlik kurs sonunda katılımcılar örnek sunumlarla güzel konuşma eğitimini tamamlamış olacaklar. Katılımcılara kurs sonunda sertifika da verilecek. Belediye yönetiminin ISO 9001 Kalite Yönetimi belgesi kapsamında benzer çalışmalara büyük önem verdikleri gözleniyor.
Ali Korkut, kurstaki hedefin ISO 9001 Kalite Yönetimi Belgesinin gereğini yerine getirmek olduğunu söyledi. Korkut, “Yapılan işlerin ve verilen hizmetin ISO 9001 Kalite Yönetimi belgesine uygun olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hizmet alanlar ile konuşurken, güzel konuşmak ve söylediğini iyi anlatabilmek çok önemli. Bu aynı zamanda vatandaşın nezaket ile karşılanması anlamına da geliyor. Güzel konuşmak bir sanattır. Ayrıca vatandaşımız, hizmet alırken veya personelimiz hizmeti verirken, yaptığımızı etkili bir biçimde sunmak, ifade etmek durumundayız. İyi sunulan hizmetin etkisi de iyi yönde olacaktır. Şayet verdiğiniz hizmeti iyi sunamıyorsanız, ora da bir sorun var demektir. Bende belediye başkanı olarak aynı düşünceyle kursa katılıyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.