Siyaset Haber Girişi : 10 Mart 2013 22:09

'Yanlış yapılmaması için uyarıyorum'

'Yanlış yapılmaması için uyarıyorum'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çözüm süreci ile ilgili olarak herhangi bir kaygı içerisinde olmadıklarını belirterek, "Şimdi Nevruz geliyor. Karşı tarafın samimiyeti test edilecek" dedi.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül resmi bir ziyaret için geldiği İsveç'in Başkenti Stockholm'de televizyon temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir gazetecinin üniter yapı ile ilgili kaygısının olup olmadığının sorulması üzerine, "Benim çözüm süreci ile ilgili bir kaygım sözkonusu değil. Bu açıklamaları herkes bilsin diye yaptım. Yapılanlar da bu çerçevede. Önce silahlarını bırakacaklar" dedi.

"KARŞI TARAFIN SAMİMİYETİ TEST EDİLECEK"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sızdırılan İmralı görüşmeleri ile ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: "Ortada gayet samimi iyi niyetli bir durum var. Önce silahlarını bırakacaklar.Karşı tarafın samimiyeti test edilecek. Karşı tarafın bu süreci psikolojik olarak kullanmaması lazım ve kullanmayacak. Halkın bu konuda büyük bir beklentisi var. Sürece her kesimden destek var. Bu fırsatın da kaçırılmaması için karşı tarafın ona göre hareket etmesi gerekiyor. Oslo nasıl sızdı. Aşırılıklar sözkonusu olmamalı. Ölçüsüzlükler sözkonusu olmamalı".

"NEVRUZDA BİR TEST DAHA OLACAK"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevruz Bayramının yaklaştığını hatırlatarak, "Nevruz kutlamalarında ölçüsüzlükler olmamalı. Çözüm sürecinde cesur ve samimi davranılıyor. Bunun da yanlış bir şekilde algılanmaması lazım" dedi.

"HERKES DERSİNİ ALDI, YANLIŞ YAPILMAMASI İÇİN UYARIYORUM"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha önce yaşananlardan herkesin dersini aldığının da altını çizerek, "Her kesimin kredi verdiği bir ortam var. Onun için ben karşı tarafı yanlış yapmaması için uyarıyorum" şeklinde konuştu.

MGK YETKİ VERDİ Mİ?

MGK'nın çözüm süreci ile ilgili olarak yetki verip vermediğinin de sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "MGK toplantıları gizlidir. MGK'da her zaman terörle mücadele gündemimizin birinci sırasında. Terörle mücadelenin her türlü yolu vardır. Terörle mücadele sadece silahla yapılmaz.Silah dışında da terörle mücadele ediliyor" dedi.

"SİYASİLER DE SÜREÇLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLECEKTİR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kılıçdaroğlu ile görüşmesi ve muhalefetin süreçle ilgili bilgilendirilmesi konusunun sorulması üzerine de, "Sayın Kılıçdaroğlu görüşlerini paylaşmıştır. Süreç sırasında önemli siyasi aktörler bilgilendirileceklerdir. Herhalde onun bir noktası vardır" dedi.

AVRUPA'NIN TERÖRE VERDİĞİ DESTEK

Cumhurbaykanı Abdullah Gül, Avrupa'nın terör örgütü PKK'ya verdiği destekle ilgili bir soruyu cevaplandırırken de, "Terör örgütü bazen demokrasileri kullanmaya çalışıyor. Avrupa'daki insan hakları ve özgürlükler konusunu istismar ediyor. Bunları İsveç'de de konuşacağız" dedi.

ALMANYA'DAKİ YANGIN

Cumhurbayşkanı Abdullah Gül Almanya'daki yangınla ilgili olarak kendilerine somut bir şey ulaşıp ulaşmadığının sorulması üzerine de şunları söyledi:
"
Göz yaşartıcı bir durum var ortada. Ne olduğu ile ilgili yoğun bir çaba içerisindeyiz. Alman makamları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Daha önce bu tip yangınlar olduğu için her ihtimali düşünerek hareket ediyoruz. Şuan için bir şey söylemek doğru değil". 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.