Eğitim Haber Girişi : 10 Mayıs 2012 20:15

Ziraat Fakülkesi'nde mezuniyet coşkusu

Ziraat Fakülkesi'nde mezuniyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene öğrenciler, aileleri, öğretim üyeleri katıldı. 55 yıllık geçmişi bulunan fakültenin bugüne kadar 13 bin ziraat mühendisi yetiştirdiği bildirildi.
Törende bir konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldır Canpolat, Ziraat Fakültesi’nin, 1958 yılında 115 öğrenci ile öğretime başladığını hatırlatarak, bugüne kadar yaklaşık 13 bin öğrenciyi mezun ettiklerini hatırlattı.
“Fakültemiz, 55 yıllık gelişim sürecinde geldiği durum itibariyle alanında saygın bir yer edinmiştir” diyen Canpolat, şöyle devam etti: “Fakültemizin temel görevleri, alanında kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olan, edindiği bilgilerle verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, sorunlara çözüm önerileri geliştirebilen, bilgilerini toplum yararına kullanabilen, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eden mezunlar vermek, bilim insanlarını yetiştirmek ve toplumu bilinçlendirmektir.
Bünyesinde 10 bölüm bulunduran Fakültemizin akademik kadrosunda, 57 Profesör, 33 Doçent, 40 Yardımcı Doçent, 41 Araştırma Görevlisi, 1 Okutman, 2 Uzman olmak üzere toplam 175 öğretim elemanı bulunmaktadır.”
Mezun öğrencilere de hitap eden Canpolat, “Artık sizlerden ülkemizin daha çok kalkınması, refahı ve huzuru için, ülke tarımına, üreticilerimize, tarımsal üretime destek bekliyoruz” dedi.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samih Diyarbakır ve Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen de konuşmalarında, tarımın ülke için öneminden ve bu alandaki eğitimli insan gücünün değerinden söz ettiler ve mezun öğrenciler ile ailelerini kutladılar.
Daha sonra öğrencilere diplomaları ile çeşitli spor dallarında dereceye giren Ziraat Fakültesi öğrencilerine ödül verildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.