Erzurum Haber Girişi : 15 Şubat 2014 12:23

Ziraat Fakültesi logosunu yeniledi

Ziraat Fakültesi logosunu yeniledi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, beklentileri ve ziraat mesleğini temsil etme noktasında daha önceden kullanılan logoyu yeterli görmeyerek konuyla ilgili yeni arayışlara girdi ve yepyeni bir tasarımla fakültenin logosunu değiştirdi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, beklentileri ve ziraat mesleğini temsil etme noktasında daha önceden kullanılan logoyu yeterli görmeyerek konuyla ilgili yeni arayışlara girdi ve yepyeni bir tasarımla fakültenin logosunu değiştirdi.

Fakülte bu manada kendine özgü logo çalışmalarını ana konseptten kopmamak kaydıyla başlatarak, yakın zamanda da Ziraat Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi yetkili kurul ve komisyonların onayını alarak çalışmalarını tamamladı. Söz konusu çalışma, sahasında uzman bir ekip tarafından Fakülte yetkili kurullarıyla beraber uzun bir sürede gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis Macit, Ziraat Fakültesi'nin yeni logosundan bahsederek, logonun ayrıntıları hakkında bilgi verdi. Macit, "Dünyada olduğu gibi ülkemizde zirai alanda faaliyet gösteren meslek kuruluşları ve Ziraat Fakülteleri faaliyet alanlarını sembolize etmek için genelde başak resmini kullanmışlardır. Tasarlanan logoda Erzurum'u ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni temsil eden değerler ve sembollerin somut bir şekilde yer alması hedeflenmiştir. Logoya ilk bakışta, Erzurum ile özdeşleşmiş kar tanesi formu dikkat çekmektedir. `Kar tanesi` sembolü ile Erzurum`a, `buğday başakları` ile Ziraat`a, logonun genel görünümüyle de birlikteliğe ve dinamizme vurgu yapılmaktadır. Ayrıca logoda turkuaz ve buğday sarısı renklerin kullanılmasıyla da Anadolu tarımına uygun bir kompozisyonun ortaya çıkarıldığı görülmektedir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.