Kültür-Sanat Haber Girişi : 25 Haziran 2012 18:00

Anadolu'nun tüm renkleri Akşehir'de buluşuyor

Anadolu'nun tüm renkleri Akşehir'de buluşuyor
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 2012 yılı Halkoyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Finali Konya’nın Akşehir ilçesinde yapılacak.
Erzurum Ajans-Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 2012 yılı Halkoyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Finali Konya’nın Akşehir ilçesinde yapılacak.
Akşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Akşehir'de gerçekleştirilmesi sağlanan şampiyonada 28-30 Haziran 2012 tarihleri arasında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 28 ekip birincilik için ter dökecek. Akşehir'de düzenlenen şampiyonaya; Adana, Adıyaman, Antalya, Artvin, Aydın, Bursa, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, Kars, Kırklareli, Malatya, Manisa, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak illerinden toplam 28 ekip katılacak. 28 Haziran 2012 tarihinde başlayacak olan şampiyonada 29 Haziran 2012 tarihinde Geleneksel Dal (düzenlemesiz), 30 Haziran 2012 tarihinde ise Geleneksel Dal (düzenlemeli) yarışmaları yapılacak. Yarışmalar Akşehir Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Yarışmaya katılacak olan ekiplerimiz Akşehir'deki şampiyonada Anadolu Kültürümüzü ve Anadolu'nun tüm renklerini bizlere sergileyecekler. 'Anadolu'nun tüm renkleri dünyanın ortası Akşehir'de buluşuyor' sloganıyla ev sahipliği yapacağımız şampiyonada yarışacak tüm ekiplere şimdiden başarılar dilerken; Akşehir’imizin konukseverliğini ve Nasreddin Hocamızın gülen yüzünü tüm konuklarımıza en iyi şekilde göstereceğimizden şüphe duymuyorum" dedi. Başkan Oğul; şampiyonaya gelecek ekipler ve teknik heyet nedeniyle ekonomik olarak da Akşehir'e katkı sağlanacağını vurgulayarak, bu tür büyük organizasyonların devamını sağlamak amacıyla çalışmalara devam edeceklerinin altını çizdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.