Erzurum Haber Girişi : 06 Eylül 2012 16:15

Bakan Çelik Erzurum'da

Bakan Çelik Erzurum'da
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Erzurum Ajans-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Çelik’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından bakır semaver hediye edildi.
Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin, gençlere mesleki nitelik kazandırılması yönündeki çalışmalarıyla ilgili olarak Başkan Küçükler’den bilgi aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da mesleki eğitime verdikleri öneme işaret ederek, bu bağlamda meslek edindirme merkezleri oluşturulduğunu ve binlerce gencin mesleki eğitime tabi tutulduğunu anlattı. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki meslek edindirme merkezlerinde bugüne kadar 60 ayrı dalda mesleki eğitim kursları açtıklarını kaydeden Başkan Küçükler, bu kurslardan mezun olan gençlerin hem sertifika, hem de iş sahibi olduklarını dile getirdi. Gençlere mesleki nitelik kazandırılmasının çok büyük önem taşıdığını, Toplum Yararına Çalışma Programı’nın (TYÇP) ise, bu yöndeki girişimlere çok büyük katkı sağladığını vurgulayan Başkan Küçükler, söz konusu program sayesinde Büyükşehir Belediyesi’nin de çeşitli iş kollarında istihdam alanı oluşturduğunu ifade etti. Başkan Küçükler, Toplum Yararına Çalışma Programı’nın yürütülmesinden dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e teşekkür etti.

BAKAN FARUK ÇELİK: NİTELİKLİ İŞGÜCÜ OLUŞTURULMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, niteliksiz işgücünün nitelikli hale dönüştürülmesinin çok büyük bir önem taşıdığını dile getirerek, mesleki eğitim kurslarına bu nedenle çok büyük ağırlık verdiklerini belirtti. Yurt genelinde mesleki eğitimin teşvik edilmesi noktasında çeşitli adımlar atıldığının altını çizen Bakan Çelik, Toplum Yararına Çalışma Programı’nın da, bu yöndeki girişimleri desteklemesi ve istihdama katkı sunması bakımından kayda değer olduğunu söyledi.
Bakan Faruk Çelik, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinde yeni büyükşehir belediyeleri oluşturulması konusuna da değindi. Yeni yasama döneminde görüşülecek olan yasal düzenlemeyle Türkiye’deki Büyükşehir sayısının 29’a yükseleceğini anımsatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, “Böylece Büyükşehir Belediyelerimizin durumlarını ve sorunlarını çok daha kapsamlı bir biçimde ele almış olacağız” dedi.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi şeref defterini de imzalayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, Başkan Küçükler tarafından bakır semaver hediye edildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.