Ekonomi Haber Girişi : 05 Mayıs 2016 19:52

Çin heyeti Erzurum'da

Çin heyeti Erzurum'da
Kars'tan Erzurum'a geçen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi YU Hongyang başkanlığında iş adamlarından oluşan heyet, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.
Erzurumajans-Kars'tan Erzurum'a geçen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi YU Hongyang başkanlığında iş adamlarından oluşan heyet, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

Çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Erzurum'a gelen Büyükelçi YU Hongyang ve iş adamlarını Vali Ahmet Altıparmak, makamında kabul etti. Büyükelçi YU Hongyang Çin'in son yıllarda ekonomik anlamda dünyanın sayılı devletleri arasına girdiğini ve Türkiye ile olan ticari ilişkilerin giderek arttığını belirtti. Kalabalık iş adamı heyetiyle Erzurum'a geldiklerine işaret eden Büyükelçisi Hongyang, iş adamlarının ikili ilişkiler yapmaktan yana olduklarını söyledi.

Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun açılmasıyla birlikte tarihi İpek Yolunun yeniden canlanacağına işaret eden Vali Altıparmak ise Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik, kültürel ve siyasi ilişkilerin daha büyüyeceğini bildirdi. Hayvancılık konusunda Erzurum'un sahip olduğu potansiyelden söz eden Vali Altıparmak, et işleme, süt, peynircilik ve kış turizminde Çinli iş adamlarını Erzurum'a yatırım yapmaya davet etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.