Bölge Haber Girişi : 29 Mayıs 2012 10:30

Molotof kokteyli atan 6 sanığa 106 yıl hapis

Molotof kokteyli atan 6 sanığa 106 yıl hapis
AĞRI, Doğubayazıt ve Hamur İlçelerinde gözaltına alınarak tutuklanan 6 sanık hakkında Erzurum Özel Yetkili 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü üyesi' olmak, 'örgüt adına propaganda yapmak' ve 'molotof kokteyl' atmak suçları
Erzurum Ajans-CemBAKIRCI'nınhaberi-AĞRI, Doğubayazıt ve Hamur İlçelerinde gözaltına alınarak tutuklanan 6 sanık hakkında Erzurum Özel Yetkili 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü üyesi' olmak, 'örgüt adına propaganda yapmak' ve 'molotof kokteyl' atmak suçlarından 106 yıl hapis cezası verildi.

Ağrı, Doğubayazıt ve Hamur İlçelerinde geçtiğimiz yılın Mart ve Mayıs aylarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) düzenlediği basın açıklamaları sırasında gözaltına alınarak tutuklanan 6 sanık hakkında Erzurum Özel Yetkili 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü üyesi' olmak,  'örgüt adına propaganda yapmak' ve 'molotof kokteyl'  atmak suçlarından 106 yıl hapis cezası verildi.

5 TL KARŞILIĞINDA MOLOTOF ATMIŞLAR

Erzurum Özel Yetkili 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuklu sanıklar Emrah Aba, Mehmet Kılıç, Berat Tayfun, Kenan Kahraman ve tutuksuz yargılanan Sena Efe ile Feyyaz Açar karar duruşmasında son kez hakim karşısına çıktılar. Tutuklu sanıkların özellikle taşlı, sopalı eylemlerde polis ve vatandaşların araçlarına 5 TL karşılığında molotof attıkları belirlendi.

6 SANIĞA 106 YIL HAPİS CEZASI

Duruşmada tutuklu sanıklardan Mehmet Kılıç 26 yıl 33 ay, Emrah Aba, Berat Tayfun 25'er yıl 30 ay, Kenan Kahraman ile Feyyaz Uçar 6'şar yıl 23'er ay, Sena Efe ise 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 106 yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Mehmet Kılıç, Emrah Aba, Berat Tayfun ve Kenan Kahraman'ın aldıkları ceza miktarı ile birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.(Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • TUNCAY DURSUN 01 Ocak 1970 02:00

    29.05.2012 günü pkk’lı bir gurup IGDIR ‘da duple yol yapım çalışması yapan işçilerin yollarını kesip her zamanki ve kendisyle adeta özdeşleşen çakallıgı yapmışlar. İşçileri kaçırmışlar.pkk nın yaptıgı bu türden hain ve menfii eylemlere bir takım sivil toplum örgütlerinin net tevır alamamış olması çok düşündürücü.Bu konuda başta ıgdır ve bölge mahalli basını ,bölge siyaset adamları ve ilgili otoriteler tepkilerini derhal göstermelidirler.yapılan bu eşkiyalık ıgdır’a ve ıgdır’lıya yapılmış en büyük saygısızlıktır. duple yol ıgdır’a ve ıgdır’lıya yapılmakta idi.Igdır gibi dogunun nadide güzel bir şehrinde bu tür bir olayın olması ıgdır’a kan kaybettirir.IGDIRIN ADININ TERÖRLE ANILMASINI İSTEYENLER YANLIŞ ATA KUMAR OYNADIKLARINI ANLAYACAKLAR. Yol kesmek ,daga adam kaldırmak,kalleş ve hain pusu kurmak,ev, ahır, iş yeri yapmak …..Adam olan yapmaz.Bu türden eylemlerle hiçbir kazanım elde edilmez.