Siyaset Haber Girişi : 04 Ağustos 2012 16:00

Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar
Kurtulmuş:Ordusunun namlusunu halkına çevirmiş bir diktatör ile karşı karşıyayız.
Erzurum Ajans-Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş partisinin düzenlediği iftar yemeğine katılmak üzere Erzurum'a geldi İftar öncesi basın mensupları ile bir araya gelen kurtulmuş, Suriye halkının bir diktatörün kurşunlarına hedef olduğunu belirterek, Türkiye’nin de ateş çemberine doğru hızla çekildiğini söyledi. Kurtulmuş Has Parti ve AK Parti birleşmesi konusunda anlaşmanın sağlandığı, sürecin devam ettiğini söyledi.

FİLLERİN TEPİŞTİĞİ BİR ORTAM


Erzurum’da Has Parti il teşkilatı tarafından düzenlenen iftar öncesi düzenlediği basın toplantısında Suriye’de yaşanan olayların bir mezhep savaşına dönüşebileceğine dikkat çeken Numan Kurtulmuş, Esad sonrası kurulacak olan yeni Suriye hükümetinin çok taraflı olarak barışçıl bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş ‘’Bu maalesef Türkiye'yi de içine çekiyor. Özellikle kapı komşumuz Suriye'de gelişmekte olan olaylar göz göre göre fillerin tepiştiği bir ortama dönüşmüştür. Bugün burada biz rahat bir şekilde otururken Suriye halkı bir diktatörün ordusunun kurşunlarına hedef olmaktadır.  Suriye’de uluslararası güçler devletler bir mücadelenin içerisindeler. Bu mücadelede olan Suriye halkına olmaktadır. Biz bu yaşanan olayları bir yıl öncesinden haber vermiştik. Ama şu bilinmelidir ki bizler bu bölgenin insanları olarak burada kıyamete kadar yaşayacağız. Suriye halkı, Irak halkı, Türkiye halkı, İran halkı, biz burada kıyamete bir ve beraber kadar yaşayacağız’’ diye konuştu.

REJİMLER DEĞİŞEBİLİR

Bölgede yaşanan gerilimin üst düzeye ulaştığını dile getiren Kurtulmuş yönetimler liderler rejimler değişse de bölge halkı kıyamete kadar orada kalacaktır dedi. Kurtulmuş “Ülkelerde rejimler değişebilir, nitekim İran’da şah vardı bugün yok.  hükümetler değişebilir Irak’ta Saddam Hüseyin vardı bugün yok. Mısır’da Hüsnü mübarek vardı bugün yok. Ama bu ülkelerin hakları kıyamete kadar burada duracak.  Bugün Türkiye’de bir ateş çemberine doğru hızla çekiliyor. Biz bugün yaşanan olayları bir yıl öncesinden haber vermişiz ve dediklerimizde bugün yaşanıyor. Suriye bir iç savaşa çekilmek istendi demiştik nitekim şuan bir iç savaş yaşanmaktadır. Bu yaşanan savaşın ardından belki bir mezhep bazlı bölgesel bir savaş doğacaktır. Irak Türkiye gerilimi bunu işaret etmektedir ve arkasından da belki bir küresel savaşın fitilinin ateşleneceği ortadadır. Şimdi buralarda çok fazla yapılacak bugün için yapılacak çok fazla şey görünmüyor. Yapılması gereken öncelikli olarak bölgesel savaşın şartlarını taşımaya müsait hale gelmiş bölgede tansiyon biran önce düşürülmelidir. Suriye’de bir an önce tarafların kabul edebileceği ve Esad rejiminden sonra oluşabilecek hükümetin yeni Suriye’yi oluşturacak görüşmelerin çok taraflı olarak yapılması ve bir an evvelde bu sürecin barışçıl bir şekilde sona ermesi gerekmektedir.” diye konuştu.

DİN ADAMLARI BAYRAM NAMAZINI BİRLİKTE KILSIN


Suriye’de yaşanan olayların Ramazan’da barışçıl bir ortama çevrilmesi gerektiğini vurgulayan kurtulmuş buna Türkiye’nin öncülük etmesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş Bölgede önde gelen din adamlarının bayram namazını birlikte kılarak barışa büyük katkı sağlayacaklarını söyledi. Kurtulmuş şöyle devam etti; Geçmişteki demeçlerimizde biz Kofi Annan için Esad rejimine zaman kazandırmaktan başka bir şey yapmıyor demiştik ve bugün Kofi Annan görevi bıraktı. Dolayısı ile fiilen çalışılmamıştır. Burada esas olan işin içinde olan devletlerin bir araya gelerek bir barış sürecini oluşturabilmektir. Bölgede farklı görüş inanışa sahip birçok etnik grup vardır. Ramazan ayında bu mübarek ayında barışçıl bir ortamı oluşturmak Türkiye’ye düşüyor. Bu bölgedeki alimleri din adamlarını Süleymaniye’de bayram namazını kılmaya davet etsin, bayram namazı kılarak bu bölge insanlarının bir olduklarını aynı inanca aynı medeniyete sahip olduklarını dünyaya göstermelidir. İnşallah bu ramazan bayramında gerçekleşmiş olur.

ARAKAN’DA ETNİK SOYKIRIM YAPILIYOR

Arakan’da yapılan zulmün etnik bir soy kırıma dönüştüğünü belirten Numan Kurtulmuş Arakan’ın  cunta yönetimi buna zemin hazırlamaktadır dedi. Kurtulmuş “ 1946’dan beri Arakan halkı bir ıstırap çekmektedir. Arakanda 4 buçuk milyona yaklaşan Müslüman nüfusunun yok sayılması ve doğan çocuklarına nüfus cüzdanı verilmeyerek dünyayla olan ilişkileri kesilmiştir. En son 9 Haziranda başlayan olaylar zinciri halen devam etmektedir. 9 Haziran’da 10 Müslümanın Budistler tarafından sopalarla döverek öldürülmesinin ardından öldürülmüş, bunu protesto etmek için Müslümanların Cuma namazı çıkışı başlattıkları gösterilere ateşle karşılık verilmiş ve başlayan soykırımda yaklaşık 20 bin Müslümanın öldüğü sanılmaktadır. 3 hafta öncede Arakan’ın cunta lideri yaşanan sorunun burada yaşayan 4 buçuk milyon Müslümanın 3. Sınıf ülkelere gönderilerek sağlanacağını söyleyerek etnik bir soy kırım hazırlığı içinde olduğunu belirtti. Dolayısıyla Suriye’de olduğu gibi dünya Arakan’ı da seyretmektedir. Geçen sene Somali’yi bu sene Arakan’ı önümüzdeki sene hangi ülkeyi konuşacağız bilmiyoruz.” diye konuştu.

SÜREÇ İŞLİYOR

H
as Parti ve Ak Parti birleşmesi ile ilgi sürecin devam ettiğini söyleyen kurtulmuş bütünleşmeye karar verilmiştir. Arkadaşlarımızla birlikte alacağımız ortak karar doğrultusunda önümüzdeki günlerde kamuoyu bilgilendirilecektir. Zaten süreci en şeffaf şekilde kamuoyu ile paylaştık. Birleşmeden sonra Has Parti’nin kapatılıp kapatılmayacağı sorusu üzerine Kurtulmuş Buna Partimiz karar verecektir açıklamasında bulundu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • emreates 01 Ocak 1970 02:00

    Numan Bey bugün Esed hakkında atıp tutuyor ama yarında onla bütünleşmesin... Gözümde cok güzel bir yeri vardı ama mahvetti....

  • mehmet taş 01 Ocak 1970 02:00

    hop ne oldu? ne bu acele!!!! boşbakan hamisi abd den emir aldı da sen nerden çıktın sana ne oldu?? sana ne içirdiler böyle celallendin böyle!!!! öksürük şurubu diye cesaret şurubu mu içtin??

  • Hasan ali 01 Ocak 1970 02:00

    Numan bey için şu terimler ne ifade ediyor acaba hani bizler için söylemiştide ondan hatırlatayım dedim.Harun, karun, firavun, gömlek, siyasi mürted