Bölge Haber Girişi : 28 Eylül 2010 17:08

Polis ve Zabıta dilenci avında!..

Polis ve Zabıta dilenci avında!..
Erzurum Yakutiye ilçe merkezinde küçük yaştaki çocukları dilendiren 5 kadın, polis ve Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince yakalandı.

Erzurum Ajans-Erzurum Yakutiye ilçe merkezinde küçük yaştaki çocukları dilendiren 5 kadın, polis ve Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince yakalandı. Dilencilere, Kabahatler Kanunu'ndan 70'er TL para cezası yazıldı.

Malatya ve Muş'tan Erzurum'a duygu sömürüsü yapmak için gelen dilencilere polis ve zabıta göz açtırmadı. Zabıta ve polis yapılan ihbarlar sonucunda Yakutiye ilçe merkezinde çeşitli hastanelerin önü ile caddelerde çocuklarını dilendiren 5 kadını yakaladı. Dilenci kadınlara Kabahatler Kanunu'ndan 70'er TL para cezası verildi. Kadınların üzerinden çıkan yaklaşık 120 TL'ye ise el konularak kamuya gelir olarak aktarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, dilencilere karşı denetimlerinin devam edeceğini belirtti. Bebekleriyle dilenen ya da çocukları dilendirenlere göz açtırmamakta kararlı olduklarını dile getiren aynı yetkililer, "Vatandaşların desteği ile ancak dilencilerle mücadele edebiliriz. Vatandaşlarımız çocuk ya da bebekleriyle dilenenlere para vermesin. Bu kişileri bize ya da polise bildirsinler anında gereğini yapalım." dedi. Çocuk ve bebekleriyle dilencilik yapan kadınlar bir süre Zabıta Müdürlüğü'nde alıkonulduktan sonra evlerine bırakıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.