İlçeler Haber Girişi : 14 Ağustos 2012 12:05

Yakutiye'de durmak yok asfalta devam

Yakutiye'de durmak yok asfalta devam
Yakutiye Belediyesi, bir yandan köy ve köy/mahallelerin yollarında çalışırken, diğer yandan ilçe sınırları içerisinde yer alan mahalle, sokak ve caddelerde asfalt çalışması yürütüyor.
Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi, bir yandan köy ve köy/mahallelerin yollarında çalışırken, diğer yandan ilçe sınırları içerisinde yer alan mahalle, sokak ve caddelerde asfalt çalışması yürütüyor. Çalışma sezonu sonunda asfalt girmemiş alan kalmasın diye uğraştıklarını belirten Ali Korkut, “Bu yıl ilçe sınırlarında asfalt girmeyen sokak ve cadde kalsın istemiyorum. Köylerimiz ve köy mahallelerimiz dahil bu her alanda asfalt veya taş çalışması yapacağız” dedi.
Yakutiye Belediyesi, Sanayi’nin alt tarafında yer alan, yaklaşık 15 yıldır sokaklarına asfalt girmeyen Çağlayan mahallesinde asfalt çalışması başlattı. Mahallenin bütün sokaklarını kapsayan asfalt çalışmalarını izleyen Belediye Başkanı Ali Korkut, çalışma sezonu içerisinde asfaltsız sokak kalmayacağını söyledi. Yakutiye ilçe sınırlarının birçok il sınırından büyük olduğunu hatırlatan Korkut, “Yakutiye ilçe sınırları içerisinde 96 mahallemiz, 121 caddemiz, 9 bulvarımız, 1600 sokağımız, bulunuyor. 2011 çalışma sezonunda ilçenin önemli bir bölümünü asfaltladık. Şehrin bir çok bölgesinde 15 veya 20 yıl hizmet gitmemiş mahalle ve sokaklar vardı. Çağlayan mahallesi de bunlardan biriydi. Şimdi Çağlayan mahallesinin tamamını asfalt çalışmasına tabi tutuyoruz. Birileri kazılarla asfaltı bozmadığı sürece 8-10 yıl buranın semtine uğramayız” şeklinde konuştu.
Ali Korkut, bir program dahilinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, 2011 iş sezonunda 80 bin ton asfalt attıklarını, 2012 çalışma sezonunda, bir önceki yıldan girilmemiş veya çeşitli kurumların çalışmaları sonucu bozulmuş mahalle ve sokaklara girildiğini ifade etti. Korkut, “Bu sezon, asfalt sorununu tamamen çözmek istiyoruz. Köyler ve köy mahalleler dahil olmak üzere bu işe nokta koyacağız” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.